Beste bilutleie i Romania

Beste bilutleie i Romania

Beste leiebil i Romania - Utforsk i ditt eget tempo

SKREVET AV
Kevin Andrew Ordoñez
PUBLISERT PÅJanuary 17, 2024

Å leie en bil i Romania er en av de beste måtene å utforske og maksimere reiseopplevelsen på. Se for deg å cruise langs de regionale veiene, oppdage populære reisemål i ditt eget tempo.

Du kan bruke utleiebyråer til å finne billige leiebiler eller til og med luksusbilutleie hvis du ønsker å reise med stil. Mange utleieleverandører har kontorer i større byer. Dette gjør det enkelt å hente og levere kjøretøy.

Så, enten du er på et budsjett eller ønsker å oppleve et snev av luksus, tilbyr bilutleie i Romania noe for enhver smak.

Bli med oss ​​for å lære om de beste leiebilalternativene for ditt neste eventyr i Romania.

Er det trygt å leie en bil i Romania?

Ja, det er generelt trygt å leie en bil og kjøre i Romania. Kjøreforholdene i Romania kan være litt annerledes enn det du er vant til i hjemlandet, men det er ikke altfor vanskelig eller farlig å kjøre her.

Faktisk kan en biltur rundt Romania være et spennende eventyr!

De store byene, inkludert hovedstaden, er godt forbundet med riksveier. Du kan imidlertid støte på noen uasfalterte eller umerkede sidegater. Bare å bruke daglig forsiktighet bør være nok til å holde deg trygg.

Hvis reisen begynner fra en internasjonal flyplass til ulike destinasjoner over hele landet, kan leie av bil gjøre reisen til en lek.

Et viktig tips å huske er å sikre seg den beste bilforsikringen i Romania for å få en bekymringsfri kjøreopplevelse. Dette vil beskytte deg mot uventede kostnader i tilfelle ulykker eller uhell.

Grunnleggende krav ved leie av bil i Romania

For å leie en bil i Romania er det noen grunnleggende krav du må oppfylle.

For det første må du være minst 21 år gammel. Denne aldersgrensen kan imidlertid endres avhengig av hvilken type bil du velger å leie.

Hvis du er under 25 år, vær oppmerksom på at du kanskje må betale et pristillegg for unge sjåfører. Dessuten bør du ha hatt førerkortet i minst ett år.

Vær oppmerksom på at hvis du planlegger å kjøre i Romania, kreves et internasjonalt førerkort sammen med ditt gyldige førerkort fra hjemlandet ditt. Dette er spesielt viktig for reisende som kommer fra utenfor EU.

Til slutt, sørg for å ta med ditt gyldige kredittkort når du skal leie en bil. Dette er et vanlig krav for de fleste bilutleiefirmaer.

Husk at maks aldersgrense for å leie bil i Romania er 70 år. Så hvis du oppfyller alle disse betingelsene, er du klar for bilturen til Romania!

Hvor mye koster det å leie en bil i Romania?

Kostnaden for å leie en bil i Romania avhenger av flere faktorer som type bil, leietiden og hvilket utleieselskap du velger. Den laveste prisen for små biler kan variere fra $12 til $107, mens gjennomsnittlig leiepris for alle typer biler varierer mellom $58 og $148.

Vanligvis vil store bilutleiefirmaer kreve høyere leiepriser på grunn av de omfattende tjenestene de tilbyr.

På den annen side kan lokale rumenske bilutleiefirmaer tilby konkurransedyktige priser for å tiltrekke seg flere kunder. Derfor er det fordelaktig å sammenligne priser fra forskjellige leiebilselskaper for å sikre at du får det beste tilbudet.

Beste bilutleiefirmaer i Romania

La oss nå se på fem populære bilutleiefirmaer i Romania for å hjelpe deg med å begrense valgene dine.

Europcar Romania

Europcar er kjent for sitt brede utvalg av utleiesteder i både Øst- og Vest-Europa, og tilbyr vennlig service og en rekke leiebiltyper å velge mellom. Deres mangfoldige bilutleiesamling inkluderer kompakte biler for bykjøring, komfortable sedaner for lange turer, og til og med romslige varebiler for større grupper. Gjennomsnittlig leiebiltid med Europcar pleier å være rundt en uke, så de er perfekte for lengre opphold.

Avis Romania

Avis er et anerkjent USA-basert bilutleiefirma, og har filialer i mange europeiske land, inkludert Romania. De tilbyr et omfattende utvalg av leiebiler, inkludert økonomibiler for budsjettreisende, luksusbiler for de som leter etter litt stil, og SUV-er for terrengeventyr. Deres vennlige service og enkle leiebestillingsprosess gjør det til en favoritt blant turister.

Hertz Romania

Hertz er en av de ledende leverandørene av bilutleietjenester i verden, og deres tilstedeværelse i Romania er intet unntak. Med mange utleiesteder over hele landet tilbyr de et omfattende utvalg av kjøretøy for å møte varierte kundebehov. Deres gjennomsnittlige leietid er ganske fleksibel, og imøtekommer både kortsiktige og langsiktige leiebehov.

Sixt Rent A Car

Sixt opererer i flere europeiske land og har en sterk tilstedeværelse i Romania. De tilbyr et bredt utvalg av kjøretøy, fra kompakte biler til luksusbiler. Deres leiebestillingssystem er sømløst, og de er kjent for sin effektive service.

Budget Bilutleie

Som navnet antyder, er Budget et flott alternativ for de som ønsker å spare på leiebilen. De har et bredt spekter av alternativer fra økonomibiler til premiumbiler, og deres utleiesteder er praktisk plassert i større byer og flyplasser i hele Romania. Tjenesten deres er pålitelig, og de har en brukervennlig bestillingsprosess.

Tips for å spare penger når du leier en bil

For å spare ytterligere på leiebilutgiftene dine i Romania, her er noen tips:

  • Bestill direkte hos bilutleiefirmaet i stedet for via tredjeparts nettsteder. Dette kan hjelpe deg med å unngå ekstra gebyrer.
  • Bruk prissammenligningsverktøy for å finne de beste tilbudene.
  • Vurder å leie fra lokale rumenske bilutleiefirmaer for bedre priser.
  • Bestill på forhånd for å sikre lavere priser og sikre kjøretøy tilgjengelighet.
  • Fyll på bensintanken før du returnerer bilen for å unngå høye drivstoffpriser som belastes av utleiefirmaer.

Nyttige tips når du kjører i Romania

Akkurat som alle andre land, har Romania sine egne kjøreregler og forskrifter som du bør følge.

Her er noen nyttige tips du bør huske på når du kjører i Romania:

  • Bruk alltid sikkerhetsbeltet når du kjører. Det er en regel i Romania, og det holder deg trygg.
  • Hvis du reiser med små, er barneseter et must. Sørg for å spørre utleiefirmaet ditt om de gir dem eller planlegger å ta med din egen.
  • Vær oppmerksom på fartsgrensen. I befolkede områder er det vanligvis 50 km/t, på riksveier er det 100 km/t, og på motorveien er det 130 km/t.
  • Se opp for fartsfeller. Politiet setter dem ofte opp for å fange sjåfører som kjører for fort.
  • Hvis du leier en bil, vær forsiktig med kredittkortgebyrer. Noen selskaper kan kreve ekstra for betalinger med kredittkort.
  • Vurder å leie stasjonsvogner hvis du reiser med mye bagasje eller med en stor gruppe. De er romslige, komfortable og perfekte for lange turer.

Avsluttende tanker

Romania har mye å tilby når det kommer til bilturer, og leie av bil er en av de beste måtene å utforske dette vakre landet på. Bare sørg for å følge de nødvendige kravene, velg et pålitelig utleiefirma og ha disse tipsene i bakhodet for en jevn og hyggelig kjøreopplevelse.

Ikke glem å be om en kjøreguide fra ditt bilutleiefirma for ytterligere informasjon eller lokale kjøreregler som kan være spesifikke for regionen du besøker. Med riktig forberedelse og en pålitelig leiebil er du klar for en uforglemmelig biltur til Romania!

Få din internasjonale kjøretillatelse på 2 timer

Øyeblikkelig godkjenning

Gyldig i 1-3 år

Verdensomspennende ekspressfrakt

Tilbake til toppen